Wellcome Guest,today is Sat 20 Jul - 23:59:35
 
HomePortalGallerySearchMemberlistUsergroupsSPONSORSRegisterLog in

Share
 

 ogame.ba browser game

Go down 
AuthorMessage
HeLLaViOnX
Admin
Admin
HeLLaViOnX

Posts : 365
Respect : 5226
Appreciated : 26
Join date : 2010-03-21
Age : 26
Location : Otok Korcula

ogame.ba browser game Empty
PostSubject: ogame.ba browser game   ogame.ba browser game Icon_minitimeMon 7 Feb - 19:48:42

www.ogame.ba

OGame je strateška igra smještena u svemiru. Tisuće igrača preko cijelog svijeta se natječe u isto vrijeme. Igra se preko internet preglednika

OGame je strateška svemirska simulacija. Hiljade igrača igraju istovremeno jedan protiv drugoga. Za učestvovanje u igri potreban je samo obični web-browser.
Ti si intergalaktički imperator koji kroz razne strategije proširaje svoju moć širom više galaksija. Ti počinješ na vlastitoj planeti i gradiš sa prisutnim sirovinama ekonomsku kao i vojnu infrastrukturu. Kroz proces istraživanja dobijaš mogućnost da prisvojiš nove, modernije tehnologije kao i oružne sisteme. U toku igre ćeš kolonizirati nekoliko planeta, spojiti saveze sa drugim vladarima, sa kojima ćeš trgovati ili voditi rat.[/i]


OGame

'''OGame''' je strateška svemirska simulacija. Hiljade igrača igraju istovremeno jedan protiv drugoga. Za učestvovanje u igri potreban je samo obični [[web-preglednik|web-browser]].

Ti si intergalaktički imperator koji kroz razne strategije proširaje svoju moć širom više galaksija. Ti počinješ na vlastitoj planeti i gradiš sa prisutnim sirovinama ekonomsku kao i vojnu infrastrukturu. Kroz proces istraživanja dobijaš mogućnost da prisvojiš nove, modernije tehnologije kao i oružne sisteme. U toku igre ćeš kolonizirati nekoliko planeta, spojiti saveze sa drugim vladarima, sa kojima ćeš trgovati ili voditi rat.

== Zgrade ==
=== Rudnik metala ===


''Metal je jedna od glavnih sirovina za izgradnju struktura zgrada i brodova.''

Metal je najjeftinija sirovina te za njegov rad je potrebno najmanje energije, zato je najviše potreban. Što su rudnici na većem levelu razvijenosti, to su oni dublji te se može više sirovina izvaditi, ali zato troše više energije.

=== Rudnik kristala ===


''Glavna sirovina za elektronične dijelove i izradu određenih slitina je kristal.''

Rudnik kristala zahtjeva duplo više energije nego rudnik metala, stoga je dragocjeniji. Svaki brod i zgrada zahtjeva određenu količinu kristala. Kao i kod metala, produkcija kristala je veća, što je rudnik dublji jer se u dubljim rudnicima nalaze veće količine.

=== Sintizer deuterija ===


''Deuterij je najviše potreban kao gorivo za brodove, istraživanja...''

Deuterij je izotop vodika kod kojeg se atomska jezgra sastoji od jednog protona i jednog neutrona. Veće količine se nalaze u dubinama mora. Izgradnja sintizera takoder obuhvaća izgradnju spremnika za deuterij. Ono je najviše potrebno kao gorivo za brodove, istraživanja, pogled u galaksiju i za senzor falangu.

=== Solarna elektrana ===


''Kako bi zgrade mogle funkcionirati potrebna je energija koju proizvode velike solarne elektrane.''

Solarna elektrana je jedan način proizvodnje energije, ona koristi poluvodiče u foto ćelijama koje pretvaraju svjetlosnu energiju u električnu struju.
=== Fuzijska elektrana ===

''' Sintizer deuterija(''Level 5''), Tehnologija za energiju(''Level 3'')

Kad god se dvije jezgre atoma deuterija spoje u alpha česticu, dolazi do smanjenja mase. Ta masa nije jednostavno nestala, već je pretvorena u kinetičku energiju novo stvorene jezgre. Ta energija se može pretvoriti u električnu energiju. Po svakom gramu helija proizvede se 172MWh energije, sto je veći reaktor to se više procesa odvija te se tako povećava proizvodnja energije.

=== Tvornica robota ===


Tvornice robota proizvode jednostavne radnike, koji se koriste za izgradnju planetarne infrastrukture. Što je veći level razvijenosti, to je brža gradnja zgrada istraživanja brodova i odbrane.


=== Tvornica nanita ===

Tvornica robota(''Level 10''), Tehnologija za kompjutere(''Level 10'')

Naniti su zapravo sićušni roboti veličine par nanometara. Ovi mehanički mikrobi su međusobno umreženi i programirani za vrlo brzu izgradnju. Kako su izrađeni na razini molekule vrlo su korisni kod izgradnje brodova jer nakon izgradnje postaju dio broda te popravljaju brod ako su opskrbljeni energijom i resursima.

=== Tvornica brodova ===

Tvornica robota(''Level 2'')

Što je veća tvornica, povećava se brzina izgradnje te se mogu proizvoditi veći i složeniji brodovi i odbrambeni sistemi. Nakon izgradnje tvornice nanita proizvode se maleni roboti, koji pomažu radnicima da brže rade.

=== Spremnik metala ===


''Ogromni spremnici za izvađenu metalnu rudu.''

Što je veći spremnik to se više metala može spremiti u njega. Nakon što se napuni, proizvodnja metala se zaustavlja.

=== Spremnik kristala ===


''Ogromni spremnici za izvadjenu kristalnu rudu.''

Što je veći spremnik to se više kristala može spremiti u njemu. Nakon što se spremnik napuni, proizvodnja kristala se zaustavlja.

=== Spremnik deuterija ===

''Ogromni spremnici za spremanje novo proizvedenog deuterija.''

Ovi spremnici se često nalaze pored brodogradilišta s obzirom da se deutrij koristi kao gorivo. Što je veći spremnik to se više deuterija može spremiti. Kad se spremnik napuni, proizvodnja se zaustavlja.

=== Centar za istraživanje ===


''Da bi se istrazile nove tehnologije, potreban je centar za istrazivanje.''

Level razvijenosti centra je najvažniji faktor za brzinu, te količinu dostupnih novih istraživanja. Da bi se ubrzalo istraživanje, automatski se svi radnici koji stoje na raspolaganju šalju u centar, i radi toga nisu dostupni drugim planetama. Ukoliko je tehnologija istražena, radnici se vraćaju na svoju matičnu planetu i donose istražene radove, tako da se jednom istražena tehnologija moze koristiti na svim svojim planetama.
=== Terraformer ===

Tvornica nanita(''Level 1''), Tehnologija za energiju(''Level 12'')

Sa povećanjem izgradnje planete, pitanje ograničenog prostora na kolonijama je postalo sve aktuelnije. Tradicionalne metode kao visoka ili podzemna gradnja postale su sve više nedovoljne. Mala grupa fizičara za visoku energiju i nanotehničara su našli rjesenje - Terraforming. Koristeći se ogromnim količinama energije terraformer može ogromne predjele, čak i kontinente napraviti korisnim za gradnju. U ovoj zgradi će se stalno producirati naniti koje će osigurati konstantan kvalitet zemljišta. Jednom kada izgradite Teraformer ne mozete ga rastaviti

=== Silos za rakete ===


''Silos za rakete je planetarno postrojenje za skladistenje i lansiranje raketa.''

Imate mjesta za 5 interplanetarnih i 10 antibalističkih projektila za svaki nivo vašeg silosa. Mješanje projektila po vrstama je također moguće. 1 interplanetarni projektil koristi mjesto za 2 antibalistička projektila.

== Istraživanje ==

=== Tehnologija za spijunazu ===
Centar za istraživanje(''Level 3'')

Tehnologija za špijunažu je razvoj senzora, špijunske opreme i znanja koje carstvo treba da zaštiti od protivničkih špijunaza i da sama provodi iste. Čim je tehnologija razvijenija, više informacija saznamo o neprijatelju. Za špijunske sonde i njihovu šansu za uspjehom, razlika između vlastitog i neprijateljskog razvoja je vrlo važna. Čim je razvijenija tehnologija, sonda može saznati više informacija i manja je šansa da bude otkrivena od strane neprijatelja.Što je više sondi poslano, više će se informacija dobiti, ali je i šansa za razotkrivanjem veća. Level tehnologije špijunaze isto tako definiše količinu detalja o nadolazećoj floti: - level 2. omogućava da vidimo broj brodova koji nas napadaju - level 4. omogućava da vidimo i tip brodova koji nas napadaju. - level 8. omogućava da vidimo tip i količinu pojedinih brodova koji nas napadaju U globalu, tehnologija špijunaže je vrlo bitna svakom igraču, bilo agresivnom ili prijateljskom. Preporučeno je razviti ovu tehnologiju, odmah nakon što mali transporteri mogu biti izgrađeni........

=== Tehnologija za kompjutere ===
Centar za istrazivanje(''Level 1'')

Tehnologija za kompjutere se koristi za izgradnju jačih procesora i upravljačkih jedinica. Svaki level povećava snagu računala i level paralelnosti. Sto je veća razina tehnologije istražena, više se flota može kontrolirati u isto vrijeme. Što više praznih mjesta za flote carstvo ima, tim više aktivnosti može imati,a samim time i veći profit. Prostor flote koriste borbene flote, isto kao i transportne flote i sonde za spijunažu. Dobra je ideja konstantno povećavati level tehnologije, da omogucite veću fleksibilnost flota.

=== Tehnologija za oružje ===
Centar za istrazivanje(''Level 4'')

Tehnologija oruzja usredotočuje se na razvoj postojećih oružja. Uglavnom je fokusirana na povećanje snage oružja i učinkovitosti. Tako, povećavajući level tehnologije, isto oružje je jače i ima veću učinkovitost - svaki level podize osnovnu snagu oružja za 10%. Pošto su oružani sistemi važni da ostanete korak uz korak sa neprijateljima, dobra je ideja konstantno povećavati level razvijenosti.

=== Tehnologija za štitove ===
Tehnologija za energiju(''Level 3''), Centar za istrazivanje(''Level 6'')

Svaka razina ove tehnologije podiže efikasnost štitova za 10% (bazirano na osnovnoj razini štita određene zgrade). Nova razina zapravo povećava količinu energije koju taj štit može absorbirati prije nego što se sruši. Štitovi ne služe samo kod brodova već i za planetarnu odbranu zaštitnih kupola.

=== Tehnologija za oklop ===
Centar za istrazivanje(''Level 2'')

Ako se određena slitina dokaže efektivna, molekularna se struktura manipulira kako bi se u borbama postigla efikasnost tih oklopa. Svaka nova razina istraživanja pojačava oklop brodva za 10% od osnovne snage.

=== Tehnologija za energiju ===
Centar za istrazivanje(''Level 1'')

Energetska tehnologija se bavi istraživanjem energetskih izvora, spremištima i tehnologijama koje pružaju najosnovniju stvar danas - Energiju. Što je bolje ova tehnologija razvijena to su efikasniji. Određene tehnologije zahtijevaju istraživanje energetske tehnologije kako bi mogle biti istražene.

=== Tehnologija za hiperzonu ===
Tehnologija za energiju(''Level 5''), Tehnologija za stitove(''Level 5''), Centar za istrazivanje(''Level 7'')

Tehnologija za hiperzonu je osnova za hyperspace putovanja velikih ratnih brodova te odskočna vrata. To je nova vrsta tehnologije koja je komplicirana te zahtijeva skupe laboratorije i testna postrojenja.

=== Mehanizam sagorjevanja ===
Tehnologija za energiju(''Level 1''), Centar za istrazivanje(''Level 1'')

Mehanizam sagorijevanja pripada najstarijem obliku motora i bazirani su na sili odgurivanja. Čestice se ubrzavaju i izlaze iz stroja stvarajući potisnu snagu koja pokreće brod u suprotnom pravcu. Iskoristivost ovih motora je veoma mala no veoma su jeftini i pokazali su se pouzdanima. Njihova je veličina relativno mala i ne zahtijevaju veliku procesnu moć da bi se kontroliralo njihovo djelovanje te su stoga pogodni za male brodove. Istraživanjem ovog mehanizma dobijamo jos brže motore koji povećavaju efikasnost za 10% po razini. Usavršavanje ovog mehanizma po svakom levelu ubrzava sljedeće brodove za 10 % osnovnog faktora: Male i velike transportere, lagane lovce, reciklere kao i spijunske sonde.

== Vanjski linkovi ==
* [http://www.ogame.ba Balkan Ogame]
* [http://www.ogame.org Engleski Ogame]
* [http://www.ogame.de Njemački Ogame]
* [http://www.ogame.fr Francuski Ogame]
* [http://www.ogame.it Italijanski Ogame]

== Alati ==

* Simulatori
**[http://drago-sim.com/index.php?lang=bosnian Dragosim] {{Simboli jezika|bs|Bosanski}}

* Simulatori (Interplanetarne rakete)
**[http://www.toolsforogame.com/misiles/misiles.aspx?idi=hr-hr ToolsForOgame] {{Simboli jezika|bs|Bosanski}}

* Kalkulatori
**[http://www.toolsforogame.com/costes/costs.aspx?idi=hr-hr ToolsForOgame] {{Simboli jezika|bs|Bosanski}}

* OGame CR Konverteri
**[http://www.takanacity.com/index.php Takana's CR Konverter] {{Simboli jezika|en|Engleski}}

* OGame Kalkulatori
**[http://www.takanacity.com Takana's OGame Calculator] {{Simboli jezika|en|Engleski}}

* Firefox Ekstenzija
**[http://foxgame.mozdev.org/index.en.html FoxGame] {{Simboli jezika|en|Engleski}}

== Fan stranice ==

*[http://www.ogametips.com/ OGame trikovi, strategije, vijesti]


ogame.ba browser game 226774a_0_bcITWogame.ba browser game Pfsignatureresizedsmall
Back to top Go down
View user profile http://plausibleforces.co.cc
 
ogame.ba browser game
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» This game sure can be adamant about wanting players to take certain weapons
» Luck O' the Bearish Instant Win Game
» Can't log in on firefox browser
» The wish game
» Outcry. The shimmering game

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
PlausibleForces :: Plausible Forces :: Everything else-
Jump to: